Veelgestelde vragen

Kan ik verder werken op een andere computer?

  Desktop software

Alle bestanden die worden gebruikt om een fotoproduct te maken, zijn gekoppeld aan de computer waarop je de software hebt geïnstalleerd. Het is dus niet gemakkelijk om een project te kopiëren naar een andere computer en hierop verder te gaan. Wij raden het dus af om de bestanden over te zetten naar een andere computer, omdat het extra werk oplevert en omdat vastgelegde datalocaties van de foto's per computer verschillend zijn.

Mocht het toch zo uitkomen dat je het project verplaatst naar een andere computer, onderstaand uitleg betreft hoe te werk te gaan op een Windows PC:

Projecten verplaatsen naar een andere computer
De projecten staan opgeslagen in de map 'Fotoboeken.nl Projects' in de map 'Mijn Documenten'. Als je de Fotoboeken.nl software op de nieuwe computer hebt geïnstalleerd, kun je de inhoud van deze map van oude computer, kopiëren naar de betreffende map op de nieuwe computer. Daarbij is het belangrijk te weten dat alle foto's die je in de betreffende fotoprojecten hebt gebruikt, niet staan opgeslagen in de map 'Fotoboeken.nl Projects'. Deze map bevat puur de verwijzingen naar de foto's, maar niet de bestanden zelf. Bij het openen van het project, wordt als het goed is aangegeven dat de foto's ontbreken en kun je klikken op [Zoek foto's]. Van dit onderdeel geven we onderstaand een wat uitgebreidere uitleg.

  1. Na het klikken op [Zoek foto's], krijg je alle foto's die ontbreken in beeld.
  2. Klik op de bovenste foto en vervolgens op [Update].
  3. Zoek nu de betreffende foto op en selecteer / open deze; de foto wordt dan opnieuw gekoppeld aan het project.
  4. Waarschijnlijk zal het programma nu automatisch aangeven dat meer van de ontbrekende foto's in dezelfde map staan en vragen of je deze ook wil koppelen. Je kiest hierbij voor [Ja].
  5. Je loopt vervolgens de hele lijst af en zorgt er op deze manier voor dat alle foto's opnieuw worden gekoppeld.
  6. Wanneer er geen foto's meer ontbreken, kies je voor [Doorgaan] en het boek wordt dan geopend met alle foto's.

  Online

Wanneer je online een project bent gestart kun je vanaf elke computer of tablet verder werken.

Lees hier meer


Terug