Inspiratie

Achtergronden

Op deze pagina vertellen we je alles over het toevoegen van achtergronden en het gebruik van achtergrondkleuren.

  Je eigen foto als achtergrond gebruiken

Dit kun je bereiken door te klikken (terwijl het tabblad 'Achtergronden' is geselecteerd) op het instellingen symbooltje aan de rechterkant en vervolgens op [Toevoegen].

Achtergrond toevoegen

Je kunt nu op je eigen computer een foto selecteren die je aan de bibliotheek wilt toevoegen. je kiest de gewenste foto en klikt op [Openen]. Dan wordt je gevraagd om de foto die je aan de bibliotheek wilt toevoegen een naam te geven. Je kunt de naam laten zoals de oorspronkelijke naam is of deze aanpassen. Je kunt eventueel categorieën maken en aangeven of je wilt dat deze toegevoegde foto ook bij soortgelijk volgende projecten beschikbaar is. Daarna klik je op [OK].

De foto is nu als achtergrond aan de bibliotheek toegevoegd en je kunt deze net als de andere achtergrond foto's waar gewenst in je fotoproduct toevoegen door deze naar de gewenste pagina / spread in het fotoproduct toe te slepen.

Achtergronden tabblad

  Standaard achtergronden gebruiken

Maak je fotoboek nog mooier door een standaard achtergond te gebruiken. Hieronder een overzicht van alle beschikbare achtergronden, deze worden als update in de software aangeboden. Je kunt ze ook handmatig downloaden door in de software te klikken op [Maak een nieuw project] > [Zoeken naar updates].

De achtergronden zijn onderverdeeld in de categorieën Algemeen, Eten en drinken, Feest, Kerst, Natuur, Pasen, Patronen, Sinterklaas en Structuren. Een paar voorbeelden:

Balonnen
Harten
Hout
Lucht

  Achtergrond transparant maken

Een effect wat veel wordt toegepast bij gebruik van achtergronden, is het transparant maken ervan. Hierdoor geef je bij je opmaak goed het verschil tussen de voor- en achtergrond aan. Wanneer je een achtergrond transparant wilt maken, selecteer je eerst de achtergrond door er één keer op te klikken. Vervolgens gebruik je de balk ‘Opaciteit’ om de foto transparant te maken; deze optie vind je op het eerste tabblad van de 'Inspector' (de grijze balk aan de rechterkant van het scherm).

  Achtergrondkleuren gebruiken

Op het tabblad 'Achtergrondkleuren' kun je de kleur aangeven die je wilt toepassen op de achtergrond van een bepaalde pagina.

Achtergronden eigenschappen
Achtergrondkleuren

  Je eigen foto als achtergrond gebruiken

Klik op de knop [Paginastijl].

Paginastijl

Sleep de paginastijl met paginafoto achtergrond naar een pagina.

Paginastijl slepen

Sleep de gewenste foto naar de pagina.

Foto slepen

Voeg eventueel meer fotokaders toe.

Fotokader(s) toevoegen

  Standaard achtergronden en achtergrondkleuren gebruiken

Klik op de knop [Achtergrond].

Achtergrond

Sleep de gewenste achtergrond (of achtergrondkleur) naar een lege pagina (let op dat er geen pagina groot fotokader op staat anders is de achtergrond niet zichtbaar en zie je alleen een witte pagina met zwart kruis).

Achtergrond slepen

  Achtergrond transparant maken

Klik op de achtergrond die je transparant wilt maken en klik op "Opaciteit".

Opaciteit

Sleep de blauwe balk naar links of vul een percentage in.

Opaciteit slepen of percentage ingeven

Terug