Inspiratie

Foto's gebruiken en aanpassen

Op deze pagina vertellen we je alles over het aanpassen van foto's en leggen we een aantal effecten uit.

  Foto's uitsnijden en inzoomen

Het is mogelijk om een uitsnede te maken van een bepaald gedeelte van de foto. Je dubbelklikt daarvoor op de foto op de geselecteerde pagina. Je krijgt dan het venster 'Foto bijsnijden' te zien.

Je kunt nu door met je muisknop het venster heen en weer te slepen, bepalen welk gedeelte van de foto in het fotovak wordt weergegeven. Bovendien kun je op een bepaald stuk van de foto inzoomen door vanuit rechtsonder het witte vierkantje naar boven te slepen en in te zoomen op een bepaald gedeelte van de foto. Wanneer je klaar bent, druk je op 'OK'. Het gedeelte dat zojuist door je is geselecteerd wordt nu weergegeven in het fotoboek.

Foto's bijsnijden
Foto's bijsnijden

  Foto-eigenschappen aanpassen

Op het tabblad foto-eigenschappen vindt je alle mogelijkheden voor het aanpassen van de eigenschappen van de inhoud van een fotokader. Je kunt hier de oriëntatie van de foto in het fotokader en de kleur aanpassen en je kunt een vignette aan een fotokader toevoegen.

Foto-eigenschappen
Hoek

Hier kun je aangeven hoeveel graden je de inhoud van het fotokader wilt draaien.

Hoek
Draai vertikaal / horizontaal

Deze opties kun je aanvinken wanneer je de inhoud van het fotokader vertikaal of horizontaal wilt draaien.

Draai vertikaal / horizontaal
Kleur

Met deze optie kun je de kleurmodus van de inhoud van het fotokader wijzigen in Zwart Wit of Sepia.

Draai vertikaal / horizontaal
Vignette

Wanneer je deze optie aanvinkt, wordt het geselecteerde fotokader voorzien van een vignette. Je kunt de vorm van de vignette en de grootte aanpassen. Je kunt de vignette laten vervagen en de kleur en dichtheid ervan wijzigen.

Vignette

  Maskers gebruiken

Een masker is een vorm die je over de foto heen kunt plaatsen. De bibliotheek bevat een aantal maskers welke je kunt bekijken door in de bibliotheek te klikken op het betreffende tabblad. Als je een masker uit de bibliotheek wilt gebruiken, sleep je deze (net als bij een foto) naar het fotokader toe waar je deze wilt toepassen.

Maskers

  Kaders gebruiken

Je kunt bij de opmaak van je fotoproduct gebruik maken van verschillende kaders. Een kader kun je toepassen op een foto en kun je zien als een soort fotolijst. De bibliotheek bevat een aantal kaders welke je kunt bekijken door in de bibliotheek te klikken op het betreffende tabblad.

Als u een kader uit de bibliotheek wilt gebruiken, sleept u deze naar het betreffende fotokader toe.

Kaders

  Foto's uitsnijden en inzoomen

Voor het maken van een uitsnede dubbelklik je op de gewenste foto. Je kunt het vierkantje rechtsonder gebruiken om het kader groter of kleiner te maken. Klik in het midden van de foto en beweeg het venster met je vingers naar de gewenste plek. Wanneer je de gewenste uitsnede hebt gemaakt klik je op het groene vinkje rechts onderin.

Foto uitsnijden 1
Foto uitsnijden 2

  Foto-eigenschappen aanpassen

Om de eigenschappen van de foto te kunnen aanpassen klik je één keer op een foto. Je ziet bovenin o.a. de opties "Effecten", "Vorm" en "Oriëntatie" verschijnen.

Effecten

Klik op het icoon "Effecten". Je ziet nu de opties "Kleur", "Zwart-wit" en "Sepia". Klik op één van de effecten om het toe te passen.

Foto effecten 1
Foto effecten 2
Foto effecten 3

Vorm

Klik op het icoon "Vorm".

Vorm 1

Je ziet nu een aantal verschillende opties om de vorm te veranderen of de foto te voorzien van ronde hoeken.

Vorm 2

Oriëntatie

Klik op het icoon "Oriëntatie".

Orientatie 1

Je ziet nu een aantal verschillende opties om de foto te spiegelen of roteren.

Orientatie 2

  Maskers gebruiken

Klik op het icoon "Masker".

Maskers gebruiken 1

Sleep het gewenste masker naar de foto.

Maskers gebruiken 2

Om het masker te verwijderen klik je op deze knop.

Masker verwijderen
Terug