Inspiratie

Tips & tricks

Hoe je foto's tot op de millimeter nauwkeurig plaatst, de exacte afmeting van foto's aanpast of hoe je een fotoboek automatisch kunt vullen met foto's vertellen we op deze pagina.

  Foto nauwkeurig (ver)plaatsen

Het is mogelijk foto's tot op de millimeter nauwkeurig te plaatsen. Klik hiervoor op de foto en pas de getallen aan op het tabblad met het liniaal-icoon onder "Positie (mm)".

Positie 1

De foto wordt op de ingegeven positie geplaatst, berekend vanaf de rode lijn.

Positie 2

Je kunt de positie van een foto ook aanpassen door op de foto te klikken en de pijlen op het toetsenbord te gebruiken.

Positie 3

  Foto afmeting aanpassen

Je kunt foto's naar elk gewenst formaat aanpassen door met de muis de blauwe pointers te verschuiven, maar het kan nauwkeuriger. Klik hiervoor op de foto en pas de breedte en hoogte aan op het tabblad met het liniaal-icoon onder "Grootte (mm)". In de afeelding zie je dat de afmeting van de foto is aangepast naar 120 x 90 mm (12 x 9 cm). De optie "Verhoudingen behouden" zorgt ervoor dat de breedte of hoogte zich automatisch aanpast bij het wijzigen van de breedte of hoogte. Je kunt deze optie aan of uitzetten.

Afmeting

  Foto schuin zetten

Je kunt een foto schuin zetten. Klik hiervoor op de foto en pas het aantal graden aan op het tabblad met het liniaal-icoon naast "Hoek".

Hoek 1
Hoek 2

  Meerdere foto's selecteren

Het is mogelijk meerdere foto's te selecteren en aan te passen of verplaatsen. Klik hiervoor op een foto, houd de [Shift]-toets ingedrukt en klik op de andere foto's. Laat de [Shift]-toets weer los. Op deze manier kun je van meerdere foto's tegelijk bijvoorbeeld de ronde hoeken, rand of schaduw aanpassen zodat ze allemaal gelijk zijn.

Meerdere fotokaders selecteren

  Fotoboek automatisch vullen (autofill)

Klik op het icoon "Autofill".

Autofill 1

Selecteer de wijze van toevoegen. De knop [Op Oriëntatie Foto's] zorgt ervoor dat liggende foto's in liggende fotokaders worden geplaatst en staande foto's in staande fotokaders. Je kunt er ook voor kiezen de volgorde van de foto's aan te houden door op [Op Volgorde van Fotolijst] te klikken, er wordt dan geen rekening gehouden met de oriëntatie.

Autofill 2

Het fotoboek wordt nu automatisch gevuld. Controleer na dit proces de foto's en pas eventueel de uitsnede of andere eigenschappen aan.

Autofill 3

  Foto schuin zetten

Klik op de foto en klik op de knop [Oriëntatie].

Hoek 1

Je ziet nu de opties "Flip verticaal", "Flip horizontaal", "Bijsnijden", "Roteren", "Links" en "Rechts". Verplaats de schuifbalk of pas het getal aan om de foto schuin te zetten.

Hoek 2
Hoek 3

  Fotoboek automatisch vullen (autofill)

Klik op het icoon "Autofill". De foto's worden op basis van de volgorde aan het fotoboek toegevoegd. Controleer na dit proces de foto's en pas eventueel de uitsnede of andere eigenschappen aan.

Autofill 1
Terug