Blog

Apps om foto’s te bewerken

Wil je dat jouw foto’s in jouw fotoalbum er nog mooier uitzien? Er zijn verschillende apps met allerlei mogelijkheden om jouw foto’s te bewerken. Wil je graag weten wat je kunt doen en met welke app? Lees dan enkele voorbeelden in deze blog.

Instagram
We binnen meteen met de meest populaire app op dit moment waarmee je foto’s kunt bewerken: Instagram. Meer dan 300 miljoen mensen gebruiken Instagram maandelijks. Het is vooral bekend geworden dankzij de filters die foto’s nog mooier en levendiger maken. Het lijkt net alsof je een ander lensje op je telefoon zet. Met Instagram kun je ook helderheid, contrast en scherpte aanpassen. Je kunt de foto’s meteen naar je eigen Instagram-account uploaden, zodat iedereen jouw foto’s kan zien.

Photoshop
Het bekendste fotobewerkingsprogramma is Photoshop (van Adobe). In Adobe Photoshop Express kun je werkelijk vanalles aanpassen: van contrast tot witbalans en van belichting tot scherpte. Omndat de app van Adobe is kun je teven inloggen met je Creative Cloud-account. Op die manier kunnen mensen ook fotos gebruiken die op de computer in de Cloud staan. Photoshop is gratis. Voor een aantal filters moet je wel betalen. Adobe Photoshop Express is beschikbaar voor Android en iOS.

Snapseed
Dit bewerkingsprogramma is van Google. Het is een app die vanalles kan: het toepassen van filters; het aanpassen van frames; kleuren veranderen; contrasten instellen en het gebruik van autocorrect functie. Snapseed wordt vooral veel gebruikt voor het ‘corrigeren van kleine fouten’. Een van de functies is ‘Spot Repair’. Wanneer een gedeelte van de foto niet zo goed is gelukt dan kun je deze schade gemakkelijk herstellen. Ook deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

Lidow
Voor de creatievelingen is er Lidow. Je kunt allerlei filters binnen dit programma gebruiken die je zelf bepaalt. De filters kun je over de foto leggen. Op die manier kun je bepalen welk deel je van de foto wilt aanpakken. Deze app beschikt ook over een natuurlijke kleurcorrectie, scherpte en contrast. De app is gratis te gebruiken. Ook deze app is te gebruiken voor Android en iOS.


Fotoboeken.nl nummer 1 op het gebied van kwaliteit

Fotoalbum Test 2017

Fotoboeken.nl nummer 1 op het gebied van kwaliteit

7 maart 2017

In de jaarlijkse fotoalbum-test van Tipsfotoalbummaken.nl is Fotoboeken.nl als beste getest op het gebied van kwaliteit en daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

In de fotoalbum-test zijn 33 aanbieders vergeleken op diverse aspecten, waarvan kwaliteit van het eindproduct natuurlijk één van de belangrijkste is. Bij de test heeft een onafhankelijk panel de fotoboeken van alle aanbieders beoordeeld. Daarbij is gekeken naar aspecten als afdrukkwaliteit, afwerking van cover en binnenkant, papier en kleuren van de foto’s. Het gezamenlijke beeld van deze personen - die de producten onafhankelijk van elkaar hebben beoordeeld - is gebundeld en dit heeft geleid tot een totaalbeoordeling per aanbieder op kwaliteit waarin Fotoboeken.nl op nummer 1 is geëindigd.

We besteden veel tijd en energie in het continu streven naar perfectie en leveren van optimale kwaliteit & service. Ondanks dat we hier al sinds 2008 mee bezig zijn, werden we vorig jaar voor het eerst in de test van Tipsfotoalbummaken.nl meegenomen en werden toen gezien als verassende nieuwkomer met een top 4-klassering op gebied van de kwaliteit. Dat we dit jaar op kwaliteit als beste worden getest, is natuurlijk een prachtig resultaat dat ons motiveert om door te gaan en ook in 2018 een topklassering te scoren.


Tips voor avond- en nachtfotografie

1 februari 2017

Tijdens het foto’s maken in het donker heb je met allerlei zaken te maken die bij normaal daglicht geen punt van aandacht zijn. Bij avond- en nachtfotografie kun je juist ook weer hele leuk effecten creëren die overdag niet mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan lichtstrepen van auto’s of lichtsterren van lantaanpalen op jouw foto’s. We geven een aantal tips die je goed kunt gebruiken tijdens het fotograferen in het donker. Zo kun je straks de mooiste foto’s in jouw fotoboek plakken.

1. Camera op statief
Fotografeer altijd in het donker met een camera op een statief. Omdat het zo donker is moeten foto’s al snel met een langere sluitertijd worden gemaakt dan wanneer je uit de hand fotografeert. Een stevig statief kan daarbij helpen.

2. Lichtstrepen
Je ziet vaak avondfoto’s met lichtstrepen. Hoe krijg je deze strepen? Dit bereik je met een langere sluitertijd van enkele seconden. Hoe langer de sluitertijd, hoe meer lichtstrepen. Wanneer er veel autoverkeer is waarbij het verkeer voornamelijk jouw kant op rijdt, let er dan op dat de sluitertijd niet té lang is. Bussen en vrachtwagens zorgen vaak voor de mooiste effecten op foto’s. Dit komt omdat zij licht hebben op hogere plaatsen.

3. Timing van de foto’s
Wanneer je lichtstrepen wilt vastleggen op je foto dan is timing ontzettend belangrijk. Het is belangrijk om altijd meerdere foto’s achter elkaar te nemen en goed te kijken wanneer het verkeer gaat rijden. Wanneer je het zorgvuldig doen, dan krijg je de mooiste resultaten.

4. Sterretjes op je foto
Het omzetten van licht in sterretjes staat altijd fraai op foto’s. Dit kun je doen door te fotograferen met een klein diafragma. Dit werkt vooral goed met kleinere lichtbronnen, zoals bijvoorbeeld bij lantaarnpalen. Let er dan op dat je fotografeert met een groothoek-objectief.


3 Valkuilen bij het nemen van foto's

28 december 2016

Slechte voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook zo met fotografie. Zorg daarom dat voorwaarden om goed te kunnen fotograferen van tevoren goed zijn ngevuld. Zorg dat de batterij van jouw camera is opgeladen, dat de lens goed staat, dat de instelllingen op jouw camera goed staan. Denk ook goed na wat je wilt gaan fotograferen. Is dit een object van dichtbij of juist een diep landschap? Stel je camera hierop in.

Weinig scherpte
Stel, je hebt allemaal foto's gemaakt en later blijken alle afdrukken onscherp te zijn. Daar moet je toch niet aan denken! Die wil je natuurlijk niet in jouw fotoalbum! Het komt vaak voor dat een foto er op een kleine weergave goed uitziet, maar uiteindelijk toch onscherp blijkt te zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

In veel gevallen is de sluitertijd te langzaam zodat er een bewegingsonscherpte ontstaat. Let op: hoe langzamer de sluitertijd, hoe groter de kans is op onscherpe foto's. Minder goede lichtomstandigheden kunnen ook leiden tot onscherpe foto's. Een goede manier om dit te voorkomen is het gebruik van een hulpmiddel, namelijk een statief en een afstandbediening. Combineer deze onderdelen voor de camera. Wanneer je met jouw vinger de sluiterknop indrukt is er nog altijd kans op beweging maar met een afstandbediening sluit je dit helemaal uit.

Geen duidelijk object
Fotografeer zo simpel mogelijk. Probeer in jouw foto de nadruk te blijven leggen op het uiteindelijke voorwerp of object dat je wilt fotograferen. Te veel elementen in één foto concurreren met jouw eigenlijke voorwerp. Een simpele manier om veel voorwerpen uit de foto weg te laten is door de compositie van dichtbij te nemen. Dit kan door het gebruik van een zoomlens of door gewoon enkele stappen naar voren te zetten. Probeer daarnaast bij het nemen van de foto eens een ander standpunt in te nemen. Meer vanuit de hoogte of juist laagte. Dit kan jouw foto nog veel interessanter maken.


Hoe zorg jij dat je kind goed op de foto staat?

21 december 2016

Wanneer je een fotoalbum bij ons bestelt of laat maken dan wil je natuurlijk dat er mooie foto's in komen. Ben je van plan om een fotoalbum te maken met daarin foto's van je kind(eren) dan doe je er goed aan om enkele tips te lezen over hoe je het beste kunt fotograferen. Kinderen zijn nu eenmaal niet gemakkelijk te fotograferen. Met enkele van onderstaande tips wordt het een stuk makkelijker!

Fotografeer op ooghoogte
Zorg ervoor dat je op ooghoogte van jouw kind de foto's maakt. Hierdoor maak je makkelijker contact met jouw dochter of zoon. Makkelijker contact maken betekent ook dat je kind makkelijker gaat lachen of doet wat je graag wilt.

Neem vooral VEEL foto's
Kinderen bewegen veel. Ze doen bovendien niet automatisch wat je vraagt. Iedereen met kinderen herkent dat. Neem daarom vooral VEEL foto's. Doe dit vanuit iedere positie die je kiest. Wanneer je veel foto's maakt dan is de kans groter dat je dat ene goede moment te pakken hebt.

Geef een beloning
‘Zucht, hoe krijg ik m'n kind toch stil' zie ik jou al denken. Het helpt in veel gevallen om jouw kind een beloning te geven, wanneer het zich stil houdt of goed gedraagt tijdens de fotosessie. Let erop dat je dit niet met alles doet, maar als er een foto gemaakt moet worden dan kun je hier best een uitzondering voor maken. Een snoepje of een klein cadeautje doet wonderen en jij beschikt straks over de gewenste foto's voor in jouw fotoalbum.

Photoshop
Oh ja, we hebben altijd nog Photoshop. Mocht je nu klaar zijn met jouw fotosessie en zijn er toch nog puntjes van verbetering? Wees gerust, kijk wat je kunt bewerken in Photoshop. Het lichter of donker maken van de foto of stiekem iets wegmoffelen: het kan en doet écht geen afbreuk aan de originele foto die je hebt gemaakt. Zolang je geen lach van jouw kind hoeft te photoshoppen zou ik er zeker gebruik van maken als het nodig is!


Het maken van een jaarboek

11 november 2016

Inmiddels zitten we weer bijna aan het einde van het jaar. Voor veel mensen is dit het moment om de balans van het afgelopen jaar op te maken. Terugkijken naar de mooie moment van 2016. Heb je dit jaar een nieuw huis gekocht? Of ben je voor het eerst vader geworden? Allemaal bijzondere gebeurtenissen die je kunt bundelen in een fotojaarboek.

Wat is een fotojaarboek?
Een jaarboek is een tastbare herinnering in boekvorm. Je kunt jouw eigen bijzondere momenten van het afgelopen jaar selecteren en de foto's terug laten komen in een album of boek. Eventueel kun je de foto's aanvullen met achtergronden, teksten, inteviews en anekdotes. Zo maak je een prachtig en origineel naslagwerk dat voor altijd bewaard blijft!

Voor wie is een jaarboek?
Een jaarboek is bijvoorbeeld heel erg geschikt voor eindexamenkandidaten of voor leerlingen die groep 8 van de basisschool verlaten. Ook laten veel studentenverenigingen een jaarboek afdrukken. Zo kunnen deze bijzondere momenten voor eeuwig worden vastgelegd in een fotoalbum. Ook voor bedrijven is een jaarboek erg geschikt. Veel bedrijven maken er gebruik van om het afgelopen jaar te presenteren met foto's, onderschriften en verhalen. Bovendien is het leuk om zo'n boek als cadeau te geven aan alle medewerkers. Er zijn natuurlijk diverse andere redenen om een jaarboek te maken. Wanneer je veel waardevolle privémomenten hebt gehad -zoals een trouwerij, de geboorte van een kind of het behalen van je rijbewijs- dan is het hartstikke leuk om hier een jaarboek van te maken!

Hoe maak je een jaarboek?
Voor het maken van een fotojaarboek kun je heel veel zelf doen. Zo ben jij straks de eigen ontwerper van jouw jaarboek! Download snel onze gratis software of ga online aan de slag op onze website. Je vindt hier keuze tussen veel verschillende producten, meer dan 170 verschillende achtergronden, ruim 270 plakboekitems en meer dan 20 kaders.


Meest populaire momenten voor een fotoboek

3 oktober 2016

Fotoboeken zijn handig om herinneringen te kunnen ophalen. Als een gebeurtenis alweer een tijdje in het verleden ligt, is er niets leuker om met foto's de mooie momenten nog een keer met elkaar te beleven. Op Fotoboeken.nl laten mensen voor allerlei verschillende gedenkwaardige momenten een fotoalbum samenstellen. Dit vonden wij een leuke reden om de meest populaire fotoboeken op een rijtje te zetten. In volgorde van populairiteit staan ze hieronder.

1. Vakantie
Een absoluut populair thema. Het voordeel van een vakantie is dat je vaak veel kiekjes schiet en een fotoalbum daarom makkelijk te vullen is. Er zijn mensen die soms duizenden foto's maken tijdens hun vakantie. Als het er zo veel zijn dan is het makkelijk en overzichtelijk om de foto's te bundelen. Een erg leuk idee is om voor het fotoalbum een thema uit te kiezen dat past bij het land waarin jij onlangs op vakantie bent geweest. Ben je het afgelopen jaar naar Spanje geweest? Wat zou je dan vinden van een fotoalbum met een achtergrondthema waarin zon, zee en strand centraal staan?

2. Geboorte van een kind
Wanneer er een kindje wordt geboren dan horen daar natuurlijk allerlei verschillende fasen bij. Er gebeurt tenslotte ook zo veel! Zwangerschap, de bevalling, de kraamperiode, het eerste melkflesje... het zijn duizend-en-één momenten om met de camera vast te leggen. Omdat gebeurtenissen elkaar snel opvolgen in een korte periode is het prettig om alles na verloop van tijd nog eens terug te kunnen kijken. De beste oplossing? Maak er een fotoboek van! We merken dat veel mensen dit doen. Hiermee staat deze gebeurtenis op de tweede plek.

3. Bruiloft
Een bruiloft kan natuurlijk niet zonder fotoalbum! Ze zeggen niet voor niets over deze dag dat het ‘de mooiste dag is van je leven'. De meeste mensen kiezen op deze dag voor een trouwrapportage. Door de foto's in een album te bundelen kun je gemakkelijk met anderen nog eens nagenieten van jouw bruiloft: bijvoorbeeld wanneer je mensen weer eens tegenkomt op feestjes of familiegelegenheden. Gezellig toch?

4. Jubilea
Het vieren van een jubileum is een mijlpijl in het leven van iemand. Of het nu gaat om 50-jarig huwelijksfeest of iemand is 25 jaar in dienst van hetzelfde bedrijf. Dit soort momenten wil je voor eeuwig vastleggen! Het kan ook een leuk idee zijn om een jubilaris een fotoalbum cadeau te geven, met daarin een soort tijdlijn van momenten tijdens de afgelopen jaren. We zien dat een jubileum een populaire gelegenheid is voor een fotoboek.

5. Gedenkwaardige feestjes
De laatste in het rijtje van populaire momenten, dat zijn de feestjes. Wie houdt er nu niet van feestjes? Heb jij een knalfuif gevierd waar over 10 jaar nog over wordt gepraat? Zorg dan dat dit kan met een fotoboek in de hand. Vrijgezellenfeesten, babyshowers, verjaardagen... stuk-voor-stuk zijn het onvergetelijke momenten.

Heb je een andere gebeurtenis dan deze populaire momenten en waarvoor je graag uw foto's wilt bundelen in een album? Uiteraard kan dat op Fotoboeken.nl.


De beste voorbereiding voor je fotoboek

18 augustus 2016

Ben je net terug van vakantie met het gehele gezin? Of kijk je terug op een geslaagde verjaardag waarbij al jouw vrienden aanwezig waren? Jammer dat de momenten weer achter je liggen. Gelukkig heb je de foto's nog. Wanneer je graag alle fijne momenten op een mooie manier wilt vastleggen dan is het zeker een idee om een fotoboek samen te stellen. Hieronder enkele tips die helpen bij een goede voorbereiding voor zo'n fotoboek.

1. Kies je favoriete foto's
Soms kom je thuis met een telefoon of fototoestel waarop talloze kiekjes staan van je vakantie, bruiloft of verjaardagsfeest. Het zijn er toch echt te veel om allemaal in een fotoboek te laten zien, zie ik je al denken. Op zo'n moment volgt eigenlijk de belangrijkste stap voor je fotoalbum. Tijd voor een strenge selectie! Kies de leukste foto's of de gezelligste momenten die je uiteindelijk een plek wilt geven in het fotoalbum. Het kan ook een idee zijn om de foto's in een bepaalde volgorde te kiezen en te laten zien, zodat er straks een duidelijke verhaallijn te zien is in je fotoboek.

2. Welke vormgeving kies je?
Er zijn veel verschillende soorten fotoalbums. Zo heb je keuze uit diverse thema's, kleuren, vormgeving en indelingen. Wil je bijvoorbeeld een fotoboek laten maken over je bruiloft? Dan is het natuurlijk leuk wanneer vormgeving en kleuren een romantisch tintje hebben. Vindt je het leuk wanneer er meerdere foto's op één pagina staan? Kies je voor liggende of staande foto's? Wil je graag dat de foto's schuin staan of elkaar wat overlappen? Dit zijn allemaal vragen waarover je het beste eerst kunt nadenken voordat je start met het maken van je fotoboek.

3. Je eigen boodschap
Vergeet zeker niet van tevoren na te denken of je je fotoalbum wilt voorzien van teksten. Het kan erg leuk en overzichtelijk zijn om fotomomenten toe te lichten met een stukje tekst. Wat was het precieze moment van de foto bijvoorbeeld? Gebeurde er iets grappigs of iets noemenswaardig? Door er je eigen tekst aan toe te voegen kun je de fotorapportage nog persoonlijker maken.

Heb je goed nagedacht over onder meer de bovenstaande stappen voor het bestellen van een fotoboek? Dan is het tijd om te starten met het maken van het fotoalbum. We wensen je nu al veel plezier met je blijvende herinnering.