Handleiding2021-05-12T10:15:15+02:00
Achtergrond transparant maken2021-03-03T11:22:33+01:00

Desktop software

Selecteer de achtergrond door er één keer op te klikken. Klik op het eerste tabblad en schuif de regelaar naast Opaciteit naar het gewenste aantal. Het is ook mogelijk een getal in te voeren, klik vervolgens op Enter.

Opaciteit

Online

Selecteer de achtergrond door er één keer op te klikken. Klik bij Achtergrondopties op Opaciteit.

Opaciteit online

Schuif de regelaar naar het gewenste aantal. Het is ook mogelijk een getal in te voeren, klik vervolgens op Enter.

Opaciteit instellen online

Achtergrondkleuren2021-03-03T11:26:12+01:00

De achtergrond van pagina’s is standaard wit; via onderstaande stappen kan een paginavullende kleur worden toegewezen.

Desktop software

Klik op het tabblad Achtergrond en selecteer de gewenste kleur van de pagina. Is het omslag geselecteerd kan ook de kleur van de rug worden gekozen.

Achtergrondkleur selecteren

Online

Klik op Achtergrond.

Knop Achtergrond

Scroll door de achtergronden totdat de kleuren verschijnen, sleep de gewenste achtergrondkleur naar een pagina.

Achtergrondkleur selecteren online

Afgeronde hoeken2021-03-04T07:56:56+01:00

Desktop software

Selecteer de foto door er één keer op te klikken. Verschuif op het eerste tabblad de regelaar naast Hoek afronden of vul een getal in en druk op Enter.

Hoek afronden opties

Online

Selecteer de foto door er één keer op te klikken. Klik op Foto opties › Vorm.

Knop Vorm online

Verschuif de regelaar Hoek afronding naar het gewenste aantal of vul een getal in en druk op Enter.

Hoek afronden opties online

Eigen foto als achtergrond2021-03-03T11:19:34+01:00

Desktop software

Klik op het tabblad Achtergronden.

Tabblad Achtergronden

Klik aan de rechterkant op het Tandwiel, vervolgens onder Categorie op Toevoegen.

Achtergrond toevoegen

Blader naar de foto, selecteer deze en klik Openen. Geef de achtergrond een naam en wijs de achtergrond eventueel toe aan een categorie.

Achtergrond toevoegen venster

De optie Alle projecten van dit type maakt de achtergrond beschikbaar bij toekomstige projecten van hetzelfde type product.

Achtergronden kunnen worden verwijderd door de achtergrond Geen naar de pagina te slepen.

Online

Klik op Paginastijl.

Tabblad Paginastijl

Sleep de Paginastijl met paginavullende foto naar de pagina.

Paginastijl slepen

Sleep de gewenste foto naar de pagina.

Foto slepen

Klik op HomeFotokader om een fotokader bovenop de achtergrondfoto toe te voegen.

Fotokader toevoegen

Verplaats het fotokader naar de gewenste positie, pas eventueel het formaat aan en sleep een foto naar het kader. Herhaal deze laatste stap tot de gewenste lay-out is gemaakt.

Exacte afmeting bepalen2021-03-04T08:46:17+01:00

Desktop software

Selecteer een foto door er één keer op te klikken. Klik op het vierde tabblad en vink de optie Verhoudingen behouden uit wanneer deze aan staat. Pas de afmetingen zoals gewenst aan (mm).

Verhoudingen behouden

Online

Selecteer de foto door er één keer op te klikken. Klik op Foto opties › Grootte & Positie.

Knop Grootte en positie online

Klik de optie Proportie behouden uit wanneer deze aan staat en pas de afmetingen zoals gewenst aan (mm). De maatvoering kan eventueel worden aangepast in Inch of Centimeters.

Proportie behouden online

Exacte positie bepalen2021-03-04T08:40:13+01:00

Naast het ingeven van exacte waardes voor het positioneren van foto’s en elementen kunnen ook de pijlen op het toetsenbord worden gebruikt om elementen een fractie te verplaatsen.

Desktop software

Selecteer de foto door er één keer op te klikken. Op het vierde tabblad kan de Positie worden aangepast. Vul de gewenste waardes in.

Positie opties

Online

Selecteer de foto door er één keer op te klikken. Klik op Foto opties › Grootte & Positie.

Knop Grootte en positie online

Vul boven Positie de gewenste waardes in.

Positie opties online

Foto transparant maken2021-03-04T08:43:54+01:00

Desktop software

Selecteer de foto door er één keer op te klikken. Klik op het eerste tabblad en schuif de regelaar naast Opaciteit naar het gewenste aantal. Het is ook mogelijk een getal in te voeren, klik vervolgens op Enter.

Foto opaciteit

Online

Selecteer de foto door er één keer op te klikken. Klik bij Foto opties op Opaciteit.

Knop Opaciteit foto online

Schuif de regelaar naar het gewenste aantal. Het is ook mogelijk een getal in te voeren, klik vervolgens op Enter.

Opaciteit regelaar online

Foto uitsnijden / inzoomen2021-03-04T08:09:36+01:00

Desktop software

Sleep een foto naar een fotokader. Dubbelklik op de foto in het fotokader om het venster Foto bijsnijden… te openen.

Foto bijsnijden

Sleep het vierkant rechtsonder naar binnen om de selectie te verkleinen. Klik op het vlak, houd de muisknop ingedrukt en versleep het vlak om de gewenste uitsnede te kiezen.

Uitsnede kiezen

Klik op OK, de uitsnede is als volgt aangepast:

Foto uitgesneden

Online

Dubbelklik op de foto om het venster Bijsnijden en Rechttrekken te openen of selecteer de foto door er één keer op te klikken en klik op Foto opties › Bijsnijden.

Knop Bijsnijden online

Foto bijsnijden online

Sleep het vierkant rechtsonder naar binnen om de selectie te verkleinen en versleep het vlak om de gewenste uitsnede te kiezen.

Uitsnede kiezen online

Klik op Ok (✓), de uitsnede is als volgt aangepast:

Foto uitgesneden online

Foto vorm ovaal, ruit, veelhoek2021-03-04T08:49:41+01:00