Vanaf 1 mei 2021 wordt de productie van onze fotoproducten verspreid over meerdere gespecialiseerde drukkerijen.

Fotoboeken.nl kiest hiermee voor een breder assortiment, kortere levertijden en nog betere (klanten)service! Er worden vooral producten en opties aan het assortiment toegevoegd, een aantal valt helaas af. Op deze pagina staan alle wijzigingen overzichtelijk uitgewerkt.

Wijzigingen vanaf 1 mei 2021
Kortere levertijd

De levertijd wordt verkort van 5-7 werkdagen naar 4-5 werkdagen. Voor enkele producten geldt hierop een uitzondering, op de productpagina wordt een uitzondering vermeld.

Verbeterde helpdesk en service

Ons team wordt uitgebreid en daardoor wordt de telefonische helpdesk beter bereikbaar. Ook is de online handleiding verbeterd en het overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden is geactualiseerd.

Afhalen in Almere

Doordat de productie grotendeels wordt verplaatst van Pijnacker naar Almere, kunnen de bestellingen in Almere worden afgehaald. Uitzondering geldt voor de wanddecoratie, navulbare- en Premium Lay-Flat boeken, bij deze producten is afhalen niet meer mogelijk.

Fotoboeken

Nieuwe producten
Deze producten zijn nieuw in het assortiment:

Gewijzigde productnamen
Veel producten hebben een nieuwe naam gekregen, hieronder een overzicht van de wijzigingen.

Fotoboek A3 Liggend
Liggend Fotoboek XXL
Fotoboek A4 Liggend
Liggend Fotoboek L
Fotoboek A5 Liggend
Liggend Fotoboek M
Fotoboek A4 Staand
Staand Fotoboek L
Fotoboek A5 Staand
Staand Fotoboek M
Fotoboek 30x30 cm
Vierkant Fotoboek 30x30 cm
Fotoboek 21x21 cm
Vierkant Fotoboek 21x21 cm
Spiraalboek XL
Liggend Spiraalboek XL
Spiraalboek Groot
Liggend Spiraalboek L
Spiraalboek Klein
Liggend Spiraalboek S
Spiraalboek Mini
Liggend Spiraalboek XS

Oude producten bestellen: tot mei 2022
Ben je een project gestart vóór 1 mei 2021? Geen probleem! Deze projecten (met de oude productnaam) kunnen nog t/m 30 april 2022 worden besteld. We raden uiteraard aan de update zo snel mogelijk te installeren, zodat je nieuwe projecten gewoon kunt blijven bestellen.

Nieuwe specificaties en dikkere fotoboeken
Van een aantal producten wordt het formaat, de prijs en / of andere specificatie aangepast. Zo wordt het maximum aantal pagina’s van de meeste fotoboeken sterk verhoogd, bij een aantal boeken zelfs tot 400 pagina’s! Kijk voor de actuele maten, prijzen en opties op de specifieke productpagina’s.

Uit het assortiment
De volgende producten zijn niet meer verkrijgbaar:

  • Luxe Fotoboek
  • Fotoboek A5 Liggend Premium Lay-Flat
  • Fotoboek A5 Staand Premium Lay-Flat
  • Fotoboek 21×21 cm Premium Lay-Flat

De volgende extra opties zijn niet meer verkrijgbaar:

  • Aangepast kleur schutvel
  • Leeslint

Afgedrukt op de beste machines en hoogwaardige afwerking
Met uitzondering van de navulbare- en Premium Lay-Flat fotoboeken, worden alle boeken gedrukt op Xerox Iridesse productiepersen. Deze machines behoren tot de beste in hun klasse en staan garant voor een haarscherpe afdruk.

De fotoboeken worden gedrukt op kwalitatief hoogwaardig papier, 200 grams voor de standaard gebonden boeken en 250 grams voor boeken met spiraalbinding. Ook de afwerking met hoogglans coating blijft beschikbaar. Het platliggend papier wordt aangepast van 216 naar 176 grams papier.

Alle fotoboeken met uitzondering van de navulbare-, spiraal- en Premium Lay-Flat boeken worden vanaf 1 mei vanaf 50 pagina’s kosteloos voorzien van een kapitaalband; dit zorgt voor een nog luxere afwerking.

Premium Lay-Flat fotoboeken
De Premium Lay-Flat fotoboeken worden geleverd op Fujifilm fotopapier, wat zorgt voor een perfecte afdruk en schitterende kleurweergave. Gecombineerd met de volledig vlakliggende (Leporello) binding is dit het mooist denkbare fotoboek. De Premium Lay-Flat boeken hebben standaard een hard foto omslag en voor het binnenwerk is er de keuze tussen zijde- en hoogglanzend fotopapier. Het aantal pagina’s van de Premium Lay-Flat fotoboeken wijzigt, de nieuwe uitvoeringen hebben een minimum van 24 pagina’s en maximum van 100 pagina’s.

Navulbare fotoboeken
De productie van navulbare fotoboeken blijft in onze huidige drukkerij, deze worden afdrukt op een HP Indigo digitale drukpers.

QR-code
Om de snelheid en kwaliteit van de productie te optimaliseren, wordt gebruik gemaakt van een kleine QR-code in het fotoboek. De standaard gebonden boeken en boeken met platliggend papier krijgen een extra vel achterin waarop de code en het logo wordt gedrukt. De Premium Lay-Flat boeken krijgen een code achterin het boek, gedrukt op het rechter schutvel. Uitzondering geldt voor de navulbare boeken, deze worden afdrukt zonder QR code.

Foto afdrukken

De losse foto afdrukken worden vanaf nu gedrukt op glanzend Fujifilm fotopapier, een mooie verbetering! Het assortiment blijft qua formaten en prijzen nagenoeg gelijk. Kijk voor alle informatie op deze pagina.

Wanddecoratie

De prijs van vrijwel alle wanddecoraties is behoorlijk én blijvend verlaagd, goed nieuws dus! Het aanbod is aangepast, hierbij zijn sommige formaten gewijzigd, nieuwe formaten toegevoegd en zijn er meer houtsoorten beschikbaar voor de foto op hout. Bekijk het assortiment wanddecoratie voor een overzicht van de mogelijkheden.

Kalenders

Ook de kalenders zijn in prijs verlaagd! Daarnaast zijn de kalenders uitgebreid met leuke fotokalenders, nieuwe lay-outs en kunnen kalenders nu ook online worden gemaakt. De formaten zijn niet gewijzigd en de kwaliteit is nog altijd zoals je van ons gewend bent. Bekijk het assortiment kalenders voor een overzicht van de mogelijkheden.