Foto op hout

Een foto afdrukken op hout: een prachtige vorm van wanddecoratie! Het beeld wordt direct op het materiaal geprint waardoor witte en lichte delen transparant op de afdruk zijn, hierdoor is het hout goed zichtbaar.

Maak online
Prijzen, opties & specificaties
Prijzen en specificaties
Houtsoorten
Ophangen
Soorten hout

Foto’s op hout kunnen worden afgedrukt op 3 houtsoorten. Wij drukken foto’s af op vurenhout, ayoushout en multiplex. Vurenhout heeft de meeste tekening en noesten in het hout, Ayoushout heeft een fijnere structuur (dit hout wordt vaak gebruikt in Sauna’s). Een foto op multiplex is voordelig en er zijn geen naden van aansluitende planken.

Multiplex
Multiplex
Vurenhout
Vurenhout
Ayoushout
Ayoushout

ook geschikt voor buiten

Natuurlijke werking van hout
Hout is een natuurproduct waardoor het werkt. De grootste verandering in het hout zijn uitzetting en krimp. Dit wordt vooral veroorzaakt door het vocht in de lucht. Het ene moment is dat erger dan het andere, een foto op hout leeft en zal zich dus steeds aanpassen naar de omgeving.

Ophangen

Tijdens het bestellen kun je een ophangbeugel bestellen. Deze wordt aan de achterkant, in het midden van het houten frame bevestigd. Zo weet je zeker dat jouw houten paneel strak tegen de muur hangt.

Ophangbeugel
Ophangbeugel

€ 1,95

Wil je de foto op hout buiten hangen?
Kies dan voor Ayoushout. Dit is de enige houtsoort die u ook buiten kunt ophangen. We raden wel aan de houten foto op een beschutte plek op te hangen, bijvoorbeeld onder een overkapping. Hout en regen zijn bepaalt geen vrienden van elkaar.

Prijzen en specificaties