Of het nu de grootste reis van je leven is of een citytrip tussendoor; vakantieherinneringen zijn de mooiste die er zijn. Je bent even weg van werk of school, en er staat maar één ding centraal: genieten. Dit wil je natuurlijk ook delen met vrienden en familie. Hier vind je een aantal tips voor het maken van een fotoboek van jouw vakantie, die het makkelijk maakt.

Houd notities bij op vakantie

Houd simpele notities bij als je op vakantie bent. Je hoeft geen roman of dagboek te schrijven, maar bulletpoints werken goed. Schrijf op waar je die dag naartoe gaat en noteer een speciaal moment of twee, dat je wilt onthouden. Je foto’s zullen de rest van het verhaal vertellen.

Kies het beste boekformaat voor je verhaal

Je kunt kiezen voor albums in verschillende vormen: vierkant, liggend en staand. Denk ook na over het formaat. Wil je een heel groot boek? Kies dan voor A3 formaat. Wil je het bescheiden houden, dan kies je voor A5 formaat. De gulden middenweg is natuurlijk A4 formaat.

Creatieve indeling maken

Probeer niet teveel foto’s op één pagina te plaatsen. Geef je foto’s wat ademruimte. Overweeg om één afbeelding per pagina te plaatsen, als je een foto hebt waar je bijzonder trots op bent. Zo staat de foto centraal en is het een echte blikvanger. Het kan ook goed werken om een serie van vier foto’s op één pagina te plaatsen, die samen een verhaal vertellen. Let op bij het indelen dat het niet eentonig en herhalend wordt.

Sjablonen

Gebruik sjablonen… Als je een fotoboek maakt, worden er sjablonen geboden die snel en makkelijk werken. Gebruik deze hulpmiddelen bij het ontwerpen van jouw boek en geniet van het gemak.

Bewaar oude tickets en kaartjes

Gebruik ook je oude treinkaartjes, museumtickets en bioscoopkaartjes en maak op die manier jouw verhaal uniek. Je kunt het beste wat ruimte openlaten in het fotoboek, en deze kaartjes er achteraf in plakken. Zo heb je het beste van twee werelden.

Onthoud, terugkijken op deze mooie herinneringen met een fotoboek is onbetaalbaar. Wees creatief maar blijf ook dicht bij jezelf, en je zult zien dat het eindresultaat fantastisch is! Ga nu aan de slag met het maken van jouw fotoboek.