Ben je in verwachting of is je baby net geboren? Dan staan er talloze momenten en mijlpalen op je te wachten; het perfecte moment voor een baby fotoshoot. Door foto’s te maken houd je waardevolle herinneringen in stand en kan je bijzondere momenten delen met vrienden en familie. In dit artikel geven we je een aantal simpele tips voor een geslaagde baby fotoshoot.

Zonder flitser

Baby’s kunnen erg schrikken van een flitser op een camera. Ook oudere kinderen realiseren zich door flitslicht, dat ze gefotografeerd worden en stoppen met spelen. Zonde, want die spontane foto’s zijn vaak de leukste foto’s. Probeer daarom het meest gebruik te maken van natuurlijk licht in plaats van kunstlicht.

Verlichting is alles

Een natuurlijke bron van licht is het mooiste. Daarom is het verstandig om de foto’s in de buurt van het raam te maken. Voordat je gaat oefenen met je baby, kan je het beste testen op een pop. Probeer verschillende hoeken en perspectieven en ervaar hoe het licht valt. Voel je vrij om te experimenteren. Als het zonlicht te hard is, hang je een laken voor het raam en maak je het licht diffuus. Fotografeer ook niet tegen het zonlicht in, maar laat het licht van de zijkant vallen, dat geeft een veel mooier effect.

Oog voor detail

Mooie close-ups van schattige voetjes en handjes zijn prachtig vast te leggen op camera. Vergeet ook andere kleine details niet, zoals het neusje, de oortjes en het mondje – ze groeien zo hard en dit is een geweldige manier om die herinneringen te behouden.

Betrek je oudere kinderen erbij

De liefste en meest ontroerende foto’s, zijn die met oudere broers en zussen. Denk niet teveel in posities, de mooiste foto’s komen op de meest onverwachte momenten. Maak foto’s terwijl ze de baby vasthouden of aanraken. Zo voelen je oudere kinderen zich ook speciaal en betrokken, wat altijd een bonus is als er een nieuwe baby in het huis is: extra aandacht!

Last but not least: houd je baby veilig

Zorg dat er iemand bij is, die zijn of haar ogen op de baby gericht houdt. Dit spreekt vanzelf, maar de veiligheid van de baby staat op de eerste plek.

We hopen dat je met bovenstaande tips een fantastische baby fotoshoot hebt. Voel je altijd vrij om te experimenteren en creatieve wendingen te geven aan de foto’s. Maar vooral: geniet van ieder moment!