Wil je dat jouw foto’s in jouw fotoalbum er nog mooier uitzien? Er zijn verschillende apps met allerlei mogelijkheden om jouw foto’s te bewerken. Wil je graag weten wat je kunt doen en met welke app? Lees dan enkele voorbeelden in deze blog.

Instagram

We binnen meteen met de meest populaire app op dit moment waarmee je foto’s kunt bewerken: Instagram. Meer dan 300 miljoen mensen gebruiken Instagram maandelijks. Het is vooral bekend geworden dankzij de filters die foto’s nog mooier en levendiger maken. Het lijkt net alsof je een ander lensje op je telefoon zet. Met Instagram kun je ook helderheid, contrast en scherpte aanpassen. Je kunt de foto’s meteen naar je eigen Instagram-account uploaden, zodat iedereen jouw foto’s kan zien.

Photoshop

Het bekendste fotobewerkingsprogramma is Photoshop (van Adobe). In Adobe Photoshop Express kun je werkelijk vanalles aanpassen: van contrast tot witbalans en van belichting tot scherpte. Omndat de app van Adobe is kun je teven inloggen met je Creative Cloud-account. Op die manier kunnen mensen ook fotos gebruiken die op de computer in de Cloud staan. Photoshop is gratis. Voor een aantal filters moet je wel betalen. Adobe Photoshop Express is beschikbaar voor Android en iOS.

Snapseed

Dit bewerkingsprogramma is van Google. Het is een app die vanalles kan: het toepassen van filters; het aanpassen van frames; kleuren veranderen; contrasten instellen en het gebruik van autocorrect functie. Snapseed wordt vooral veel gebruikt voor het ‘corrigeren van kleine fouten’. Een van de functies is ‘Spot Repair’. Wanneer een gedeelte van de foto niet zo goed is gelukt dan kun je deze schade gemakkelijk herstellen. Ook deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

Lidow

Voor de creatievelingen is er Lidow. Je kunt allerlei filters binnen dit programma gebruiken die je zelf bepaalt. De filters kun je over de foto leggen. Op die manier kun je bepalen welk deel je van de foto wilt aanpakken. Deze app beschikt ook over een natuurlijke kleurcorrectie, scherpte en contrast. De app is gratis te gebruiken. Ook deze app is te gebruiken voor Android en iOS.