Ben je net terug van vakantie met het gehele gezin? Of kijk je terug op een geslaagde verjaardag waarbij al jouw vrienden aanwezig waren? Jammer dat de momenten weer achter je liggen. Gelukkig heb je de foto’s nog. Wanneer je graag alle fijne momenten op een mooie manier wilt vastleggen dan is het zeker een idee om een fotoboek samen te stellen. Hieronder enkele tips die helpen bij een goede voorbereiding voor zo’n fotoboek.

Kies je favoriete foto’s

Soms kom je thuis met een telefoon of fototoestel waarop talloze kiekjes staan van je vakantie, bruiloft of verjaardagsfeest. Het zijn er toch echt te veel om allemaal in een fotoboek te laten zien, zie ik je al denken. Op zo’n moment volgt eigenlijk de belangrijkste stap voor je fotoalbum. Tijd voor een strenge selectie! Kies de leukste foto’s of de gezelligste momenten die je uiteindelijk een plek wilt geven in het fotoalbum. Het kan ook een idee zijn om de foto’s in een bepaalde volgorde te kiezen en te laten zien, zodat er straks een duidelijke verhaallijn te zien is in je fotoboek.

Welke vormgeving kies je?

Er zijn veel verschillende soorten fotoalbums. Zo heb je keuze uit diverse thema’s, kleuren, vormgeving en indelingen. Wil je bijvoorbeeld een fotoboek laten maken over je bruiloft? Dan is het natuurlijk leuk wanneer vormgeving en kleuren een romantisch tintje hebben. Vindt je het leuk wanneer er meerdere foto’s op één pagina staan? Kies je voor liggende of staande foto’s? Wil je graag dat de foto’s schuin staan of elkaar wat overlappen? Dit zijn allemaal vragen waarover je het beste eerst kunt nadenken voordat je start met het maken van je fotoboek.

Je eigen boodschap

Vergeet zeker niet van tevoren na te denken of je je fotoalbum wilt voorzien van teksten. Het kan erg leuk en overzichtelijk zijn om fotomomenten toe te lichten met een stukje tekst. Wat was het precieze moment van de foto bijvoorbeeld? Gebeurde er iets grappigs of iets noemenswaardig? Door er je eigen tekst aan toe te voegen kun je de fotorapportage nog persoonlijker maken.

Heb je goed nagedacht over onder meer de bovenstaande stappen voor het bestellen van een fotoboek? Dan is het tijd om te starten met het maken van het fotoalbum. We wensen je nu al veel plezier met je blijvende herinnering.