Wanneer je een fotoalbum bij ons bestelt of laat maken dan wil je natuurlijk dat er mooie foto’s in komen. Ben je van plan om een fotoalbum te maken met daarin foto’s van je kind(eren) dan doe je er goed aan om enkele tips te lezen over hoe je het beste kunt fotograferen. Kinderen zijn nu eenmaal niet gemakkelijk te fotograferen. Met enkele van onderstaande tips wordt het een stuk makkelijker!

Fotografeer op ooghoogte

Zorg ervoor dat je op ooghoogte van jouw kind de foto’s maakt. Hierdoor maak je makkelijker contact met jouw dochter of zoon. Makkelijker contact maken betekent ook dat je kind makkelijker gaat lachen of doet wat je graag wilt.

Neem vooral véél foto’s

Kinderen bewegen veel. Ze doen bovendien niet automatisch wat je vraagt. Iedereen met kinderen herkent dat. Neem daarom vooral VEEL foto’s. Doe dit vanuit iedere positie die je kiest. Wanneer je veel foto’s maakt dan is de kans groter dat je dat ene goede moment te pakken hebt.

Geef een beloning

‘Zucht, hoe krijg ik m’n kind toch stil’ zie ik jou al denken. Het helpt in veel gevallen om jouw kind een beloning te geven, wanneer het zich stil houdt of goed gedraagt tijdens de fotosessie. Let erop dat je dit niet met alles doet, maar als er een foto gemaakt moet worden dan kun je hier best een uitzondering voor maken. Een snoepje of een klein cadeautje doet wonderen en jij beschikt straks over de gewenste foto’s voor in jouw fotoalbum.

Photoshop

Oh ja, we hebben altijd nog Photoshop. Mocht je nu klaar zijn met jouw fotosessie en zijn er toch nog puntjes van verbetering? Wees gerust, kijk wat je kunt bewerken in Photoshop. Het lichter of donker maken van de foto of stiekem iets wegmoffelen: het kan en doet écht geen afbreuk aan de originele foto die je hebt gemaakt. Zolang je geen lach van jouw kind hoeft te photoshoppen zou ik er zeker gebruik van maken als het nodig is!