In Nederland worden ieder jaar miljoenen kaarten verstuurd om een beetje licht te brengen in de donkere dagen voor Kerst. We verspreiden samen het heerlijke kerstgevoel door in de koude decembermaand onze hartverwarmende kerstwensen naar familie en vrienden te sturen.

Kun je niet wachten om je moeder, broer, zus, vriend, vriendin of buurvrouw een vrolijke kerst en gelukkig nieuwjaar te wensen? Zet kerstmuziek op, steek kerstlichtjes aan, pak er een heerlijke kop chocolademelk bij en kom in de stemming. Het is tijd om een leuke en persoonlijke kerstkaart te maken!

Een kerstkaart maken is leuk en eenvoudig

De mooiste en persoonlijkste kerstkaart maak je natuurlijk zelf! Kies voor een gevouwen of vlakke kaart, voeg een eigen foto en tekst toe en verander het lettertype. Je persoonlijke kerstwens maakt het kerstkaartje extra bijzonder. Zo makkelijk is het om met de software van Fotoboeken.nl een originele kerstkaart te maken. Kijk maar eens naar dit voorbeeld:

Voorbeeld Kerstkaart voorkant op laptopVoorbeeld Kerstkaart binnenkant op laptop

De voorkant

In het voorbeeld hebben we een mooie foto van een kerstmarkt op de voorkant gezet en twee tekstvlakken toegevoegd. Eén tekstvlak met de tekst Fijne en één tekstvlak met de tekst Feestdagen. Daarna hebben we het lettertype aangepast naar een mooie sierlijke letter, de kleur wit gemaakt en de grootte aangepast. Als laatste hebben we de tekstvlakken op de gewenste plek gezet.

De binnenkant

De binnenkant hebben we opgemaakt met drie tekstvlakken. Eén tekstvlak met de tekst Fijne feestdagen, één tekstvlak met de tekst en een en één tekstvlak met de tekst Gelukkig nieuwjaar. Ook van deze tekstvlakken hebben we de tekst aangepast naar de sierlijke letter en de letters rood gemaakt. Daarna zijn de tekstvlakken op de gewenste plek gezet, hebben we uit de verschillende Scrapbook-items een vrolijk rendier uitgekozen en rechts onderin geplaatst. Zo heb je aan de linkerkant nog de ruimte om je eigen naam met pen te schrijven. Handig hè?

Voorbeeld Kerstkaart

Leuke achtergronden en plakboek items

Heb je zelf geen foto voor op de kerstkaart? Geen probleem! Met de achtergronden, scrapbook-items en kaders in de software maar je ook in een handomdraai een leuke en gezellige kerstkaart.

Zelf online kerstkaarten maken

Een persoonlijke kerstkaart maken is leuk en geeft meteen het kerstgevoel. Het is ook nog eens heel eenvoudig. Het online maken van een kerstkaart op werkt zo:

  1. Ga naar de pagina Wenskaarten.
  2. Selecteer een vouw- of vlakke kaart en klik op Maak online.
  3. Log in als je een account hebt of klik op Doorgaan als gast.
  4. Maak de kerstkaart met je eigen foto’s en teksten.
  5. Klik op Bestellen en volg de stappen op het scherm.

Hoge kwaliteit kerstkaarten

De kaarten van Fotoboeken.nl worden geprint op mooi stevig papier (300 grams) en omdat alleen de voorkant wordt voorzien van hoogglans coating zijn de binnen- en achterkant te beschrijven. Zo maak je de boodschap nog persoonlijker.

Je eigen kerstkaart drukken en thuis ontvangen

Ben je helemaal tevreden met je ontwerp, klik dan op Voeg toe aan winkelmandje of klik op Bestellen als je de kaart online hebt gemaakt. In deze stap kun je de bestelling controleren en het aantal kaarten kiezen. Nadat je hebt besteld worden jouw gepersonaliseerde kerst- en nieuwjaarskaarten van Fotoboeken.nl afgedrukt en thuisbezorgd. Je kunt nu je kerstkaarten voorzien van je naam of andere persoonlijke boodschap en in de meegeleverde enveloppe versturen naar iedereen waarvan je houdt.

Eenvoudig en snel bestellen?

Zeker! Met een gratis account bestel je al een set van 12 kaarten (10 x 15 cm) inclusief witte enveloppen voor maar € 8,95. Dat is nog geen € 0,75 per kaart. Heb je meer kaarten nodig? Geen probleem, tijdens het plaatsen van je bestelling kun je eenvoudig het aantal sets selecteren. Zo weet je zeker dat je er genoegd hebt en niemand vergeet fijne feestdagen te wensen.

Tip: Zorg ervoor dat je jouw bestelling begin december hebt geplaatst, zodat je nog genoeg tijd hebt om de kaarten voor de kerstdagen te versturen.