Met de smartphones van tegenwoordig maak je kwalitatief hoogwaardige foto’s. Nu nog de foto’s bewerken met de juiste apps voor de finishing touch, et voilà! De foto’s zijn klaar voor het fotoalbum. Dit zijn de 5 beste én gratis fotobewerking apps volgens ons.

Of je nou het landschap beter wilt belichten, de zonsondergang wilt laten schitteren of het perspectief van de foto wilt veranderen, met deze fotobewerking apps lukt het in een handomdraai. Ideaal omdat je dus niet meer hoeft te switchen tussen devices, zowel de foto’s als de apps staan op jouw telefoon.

5 fotobewerking apps voor het beste resultaat

Deze vastgelegde dierbare momenten zijn nu tiptop voor het fotoboek. Onderstaande vijf fotobewerking apps beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Adobe Lightroom CC

Download AndroidiOS
In dit blog vertellen wij je uitgebreid over Lightroom, onderdeel van Adobe Photoshop. Deze app is professioneel ingericht en er is een gratis versie voor telefoongebruik. Retoucheren, verkleinen, effecten toevoegen, verzin het maar! Deze app kan het allemaal. Geen zin om elke foto apart te bewerken? Maak dan gebruik van presets, hierbij heb je gratis FLTR en betaalde varianten.

 VSCO

Download AndroidiOS
All time favourite fotobewerking app is VSCO (spreekt uit: visco). Zeer gemakkelijk in gebruik en heeft vele mooie filters tot zijn beschikking. Deze filters zien er natuurlijk uit en er is een breed scala aan bewerkingen elementen. Een aantal filters zijn gratis, de rest moet je aanschaffen. Er is tevens een VSCO platform waar je jouw galerij kunt delen en inspiratie op kunt doen voor het bewerken van jouw foto’s.

PIXLR

Download AndroidiOS
Pixlr is een gebruiksvriendelijke fotobewerking app en biedt veel overzicht. Alle basic opties voor het bewerken van je foto’s zijn aanwezig. Een moderne fotobewerking voor beginners en snelle bewerkingen als: functies voor kleur en licht, vlekken wegwerken, kleurenfilters, stickers, tekst, overlays, etc. Bovendien genoeg artistieke features beschikbaar.

Snapseed

Download AndroidiOS
Deze app is gespecialiseerd in de basistechnieken van fotobewerking. Snapseed kan foto’s scherper maken, bijsnijden, rechtzetten en structuren verbeteren. Het is even zoeken waar alle opties staan, maar eenmaal onder de knie is het een fijne fotobewerking app. Daar tegenover staat dat er minder kleurenfilters zijn. Nog een pluspunt: Snapseed heeft geen reclame.

AirBrush

Download AndroidiOS
Last but not least: AirBrush. Deze fotobewerking app is bijna een professionele tool om je selfies te bewerken. Wil je net je tanden wat witter maken of vlekken verwijderen? Geen probleem bij AirBrush. Zo straal je op elke selfie. Wederom eenvoudig in gebruik en heeft ook een betaalde optie voor professionele functies.

De laatste stap is het maken van je fotoalbum. In een handomdraai gemaakt, want jouw bewerkte foto’s kun je zo rechtstreeks uploaden op Fotoboeken.nl. Welke app voor foto’s bewerken ga jij gebruiken?