Een mooi fotoboek maken van je vakantie? Dan heb je natuurlijk wel goede foto’s nodig! Daarom geven we je met de zomervakantie in aantocht alvast wat tips voor tijdens de vakantie. Zo wordt je vakantie-fotoboek achteraf makkelijker om te maken, completer en mooier!

Tip 1: selecteer alvast je leukste foto’s

’s Avonds een moment rust in het hotel of voor de tent? Pak dan je camera of telefoon erbij en geniet even na met de foto’s van die dag. Ongetwijfeld zitten er van verschillende momenten meerdere foto’s bij, de één beter dan de ander. Verwijder alvast de mindere foto’s en optimaliseer de leukste. Zo heb je aan het eind van de vakantie al een goede fotoselectie om mee te beginnen; dat scheelt veel tijd bij het maken van je fotoboek!

Tip 2: niet verlegen zijn, vraag het gewoon!

Zo zonde om na je vakantie te concluderen dat er niet één goede foto is waar je met z’n allen op staat. Vraag regelmatig aan een voorbijganger of bijvoorbeeld de serveerster of ze even een foto maakt waar je met het hele gezin of met al je vrienden op staat. Uiteindelijk zijn dat vaak de leukste foto’s voor je vakantie-fotoboek en de mooiste momenten om te herinneren en herbeleven!

Tip 3: leg ook routes en locaties vast

Natuurlijk maak je foto’s van de bezienswaardigheden, pittoreske terrasjes en de meest avontuurlijke activiteiten, maar fotografeer ook je vliegtickets of zorg dat je de route van je (rond)reis vastlegt. En maak bijvoorbeeld een foto van het welkomstbord bij de camping of van het logo op de menukaart van je favoriete restaurant. Door dit op te nemen in je vakantie-fotoboek, blijft de zomerse herinnering sterker en ook vanuit praktisch oogpunt is het soms handig om te weten waar je was, bijvoorbeeld om nog een keer terug te keren of om dat goede restaurant bij je vrienden aan te bevelen.

MenukaartRoadtrip route

Tip 4: maak notities

Maak tijdens je vakantie notities van leuke wetenswaardigheden of opzienbarende quotes van je reisgenoten. Bij het fotoalbum maken weet je anders echt niet meer waarom je nou met zijn allen in een deuk lag. Ook kan je puntsgewijs wat feitjes van je reis bijhouden om later je fotoboek mee aan te vullen, bijvoorbeeld bij een rondreis door de VS:

  • 5 staten, 4 tijdzones
  • 8 vervoersmiddelen
  • 18.603 km gevlogen, 2.282 mijl gereden
  • 6 national parks, 13 slaapplekken
  • 15°C en max. 53°C
  • veel $, nog veel meer calorieën

Tip 5: creëer je eigen special effects

Op vakantie in Toscane? Natuurlijk maak je dan een foto terwijl je de Toren van Pisa met je vinger tegenhoudt. En ga je als jong stel langs Las Vegas, dan verras je familie en vrienden door te poseren vlak voor een Wedding chapel.

Pisa Italië

Door op vakantie wat extra (gave) foto’s te maken, wordt je fotoboek ook leuker. Neem bijvoorbeeld een ‘action cam’ mee en maak foto’s onder water tijdens het zwemmen. Denk ook alvast na over foto’s die straks in je fotoboek als achtergrond gebruikt kunnen worden.

We hopen je hiermee wat extra inspiratie te hebben gegeven en wensen je alvast een hele fijne zomervakantie! En onthoud: wacht na je vakantie niet te lang met het maken van je fotoboek. Hoe sneller je ermee start, hoe eerder je van de vakantie kan nagenieten met een mooi fotoboek.