Een origineel cadeau verzinnen is altijd lastig. Geen enkele webshop biedt immers jouw eigen creaties en persoonlijke touch aan, hoe breed het assortiment aan cadeaus ook is. Met een fotocadeau ligt dat iets anders. We geven een aantal redenen waarom een fotocadeau zo’n geweldige geschenk is en enkele ideeën om jou te helpen het perfecte cadeau voor je vrienden en familie samen te stellen.

Kijk terug op de mooiste momenten van de kleintjes

Als kinderen klein zijn, houden we ervan om al hun eerste mijlpalen vast te leggen, zoals de eerste momenten van een pasgeboren baby, verkleeddagen op de crèche en hun eerste schooldag. Dus waarom zou je niet alle schattige kiekjes die je hebt verzameld in een fotoboek ordenen voor een trotse grootouder, tante of oom?

Geef elk jaar een jaarlijks fotocadeau

Een jaarlijks fotoboek is een leuk cadeau-idee voor een jong gezin. Je kunt alle hoogtepunten van het afgelopen jaar delen en laten zien hoeveel de kleintjes in je leven zijn gegroeid. Je familieleden zullen met veel plezier terugkijken op de afgelopen 12 maanden en je kunt elk jaar aan de serie blijven toevoegen.

Fotocadeau

Een fotocadeau met een verhaal

Je kunt er ook voor kiezen om een chronologisch fotoboek te maken om je herinneringen als een verhaal te delen. Misschien markeer je een mijlpaal in een relatie, vanaf het moment dat jij en je wederhelft elkaar hebben ontmoet.

En je kunt ook het verhaal van je gezin vertellen met foto’s van verschillende generaties.

Kies voor het reisverslag

Als je op reis bent geweest met je vrienden, waarom zou je dan niet de beste momenten van je geweldige avontuur verzamelen en ze bundelen in een fotocadeau? Je kunt ook een reisdagboek maken om op een dag aan je eigen kinderen te geven en hen te inspireren om de wereld te zien.

Maak een kookboek; liefde gaat door de maag!

Eten kan ook veel mooie herinneringen terugbrengen, vooral als het een gerecht is dat je aan thuis doet denken. Dus als jij de meesterkok van het huis bent, waarom maak je dan geen fotoboek met jouw fameuze familierecepten? De creativiteitspotentie ligt bij het samenstellen van een kookboek als fotocadeau zeer hoog. Je kunt je ingrediëntenlijst handmatig opstellen, er stukjes kruiden overheen gooien, fotograferen, en opnemen in een stijlvol fotocadeau.

Een kookboek als fotocadeau

Het zou ook handig kunnen zijn als een van je kinderen op het punt staat het nest te vliegen.

Een echt uniek fotocadeau samenstellen

Je kunt een fotoboek aanpassen zoals je wilt, zodat je iets unieks kunt maken voor een speciaal iemand. Met kleine persoonlijke details, zoals illustraties, achtergronden of een aangepaste omslag, kun je herinneringen of grappen weergeven die alleen jullie twee delen. Hij of zij zal dol zijn op de originaliteit en zal van niemand anders zo’n cadeau krijgen.

Dus, haal de stress uit het shoppen naar unieke cadeaus en begin met het creëren. Het is heel gemakkelijk om aan de slag te gaan!