Ken je dat moment dat je op een feestje bent, de tijd van je leven hebt en dat moment heel graag wilt vastleggen? Vaak eindig je met een donkere foto met hier en daar een paar lichtpuntjes. Fotograferen op feestjes is een vak apart maar zeker niet onmogelijk. Met deze basis tips haal jij het beste uit je party pics.

Laat de flits voor wat het is

Zoals we al vaker hebben besproken is het gebruik van de flits van je smartphone uit den boze. Gezichten worden bleek en alle diepte verdwijnt uit de foto. Wil je de sfeer vastleggen zoals jij ‘m met je eigen ogen ervaart? Fotografeer dan zonder flits. Hoewel je misschien het tegendeel verwacht, is fotograferen zonder flits prima te doen wanneer je een hoge sluitertijd gebruikt.

Haal alles uit je smartphone

Als je met de camera van je smartphone scherp stelt op donkere delen in de foto zal de camera automatisch een langere sluitertijd kiezen waardoor je foto’s beter belicht zijn. Andersom geldt precies hetzelfde. Je foto’s worden donkerder wanneer je scherp stelt op lichtere objecten. Daarnaast hebben veel smartphones de optie om HDR-opnamen te maken. Dit houdt in dat de camera kort achter elkaar meerdere foto’s maakt met verschillende sluitertijden en deze combineert tot één foto.

Als jouw telefoon de mogelijkheid biedt om handmatig de instellingen van de camera aan te passen is dat nog beter. Kies een langere sluitertijd, groot diafragma en hoge ISO-waarde. Op deze manier kun je bijna altijd een goede foto maken voor in je fotoalbum.

Speel met perspectief

Een leuk idee is om vanachter een menigte het podium te fotograferen. De lichten die vanaf het podium de zaal in schijnen in combinatie met de menigte, creëren mooie silhouetten. Je kunt ook het tegenovergestelde doen door juist met het licht mee te fotograferen. Op deze manier leg je pas écht goed de sfeer vast.

Speel met perspectief

Kantel de camera

Als je camera in landschapstand zet en iets kantelt, kun je meer mensen in beeld krijgen en nog meer het gevoel geven van de situatie. Door je camera te kantelen geef je ook direct een dynamische uitstraling aan je foto.