Wist je dat je veel meer kunt met een fotoboek dan alleen vakantiefoto’s verzamelen? Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van al jouw lekkerste recepten. Om jouw eigen kookboek te maken heb je natuurlijk foto’s nodig die jouw recepten helemaal tot hun recht laten komen. Wij geven je een paar tips voor het maken van de lekkerste foto’s.

Focus op het lekkerste aspect

Het doel van food fotografie is om mensen te laten watertanden en verlangen naar jouw gerecht of baksel. Vraag jezelf daarom af: wat maakt jouw gerecht zo lekker? Is het de gesmolten kaas die uit de burrito loopt? Zorg er dan voor dat dit goed naar voren komt.

Focus op het lekkerste aspect

Kleur

Kleur is een handig middel om het eten er nog lekkerder uit te laten zien. Warme tinten doen het vaak een stuk beter bij een stuk vlees en koele tinten bij bijvoorbeeld een frisse citroentaart.

Kleur Peper, zout en olijfolie

Peper, zout en olijfolie

Het gebruik van kruiden voegt vaak speelsheid toe aan de foto. Het gaat meer leven en kan zorgen voor meer kleur. Olijfolie is handig bij het fotograferen van een salade. Deze ziet er meteen een stuk lekkerder uit met glimmende blaadjes.

Peper, zout en olijfolie Aansnijden maar!

Fotografeer nooit met flits

Zoals we al in verschillende blogs hebben aangegeven is het gebruiken van de flits uit den boze. Bij het gebruiken van de flits verdwijnt de diepte uit de foto en ziet het er een stuk minder lekker uit. Probeer dan ook om altijd gebruik te maken van daglicht tijdens het maken van foodfoto’s.

Aansnijden maar!

Natuurlijk ziet jouw vers uit de oven gehaalde cake er ontzettend lekker uit. Je kunt het beeld echter nog nét iets interessanter maken door de cake aan te snijden of misschien zelfs te fotograferen terwijl de helft al opgegeten is. Zo wordt alleen maar nog duidelijker dat jouw gerecht eigenlijk te lekker is om te laten staan.