Het lekkere weer is ondertussen voorbij maar dat betekent niet dat je de camera moet opbergen tot volgend jaar. Wij geven je een paar tips over fotograferen met slecht weer.

Uitrusting

Niks is erger dan natte sokken, toch? Zorg ervoor dat je gekleed bent op het slechte weer als je erop uit trekt. Trek waterdichte schoenen en een warme regenjas aan. Zo kun je er een paar uur tegenaan. Verder is het handig om een hersluitbare plastic zak mee te nemen als je geen waterdichte cameratas hebt en een doek om je lens mee af te vegen mocht deze nat worden.

Kleur

Wanneer je dan eindelijk goed voorbereid de deur uit stapt lijkt de wereld op het eerste gezicht donker en grijs. Als je iets beter kijkt zie je al snel dat alle felle kleuren juist extra goed naar voren komen. Ga op zoek naar bloemen die nog bloeien, fleurige paraplu’s of felle verkeersborden en schiet foto’s met een interessant en kleurrijk contrast.

Straat spiegels

Wanneer het regent verandert de straat in een spiegel. In de avond kun je niet alleen spelen met reflectie maar ook met alle kleurrijke straatlichten. Maak hier gebruik van en schiet de meest magische foto’s voor in je fotoboek.

Straat spiegels

Het moment na de regenbui

Fotograferen in de regen is al een kunst op zich maar als je het moment na de regenbui vast weet te leggen heb je echt iets bijzonders te pakken. De regen wast alle stof van bladeren en bloemen waardoor de kleuren nog beter naar voren komen. Als dan de hemel openbreekt en de eerste zonnestralen op het landschap schijnen is het plaatje helemaal af.

Het moment na de regenbui

Blijf lekker binnen

Geen zin om de regen te trotseren? Blijf dan lekker binnen en observeer de buitenwereld vanachter het raam. Speel met de focus en de druppels op het raam.

Blijf lekker binnen