Nog geen jaarboek van 2021 gemaakt? Begin nu!

Het nieuwe jaar is ondertussen alweer 1,5 maand onderweg, maar veel herinneringen van 2021 liggen nog vers in het geheugen. Daarom is dit het moment om een foto-jaarboek van het afgelopen jaar te maken. En voor de momenten die wat zijn weggezakt, heb je gelukkig de foto’s nog. Wacht dus niet te lang en begin binnenkort met het maken van je fotoboek voor een perfect gebundeld jaaroverzicht van 2021. Het is nu heerlijk om te doen en leuk voor later om erbij te pakken en terug te blikken. Zo laat je jouw herinneringen leven!

Zo maak je een jaarboek

Een fotoboek maken begint altijd met het sorteren van je foto’s. Zorg dat je de foto’s van afgelopen jaar bij elkaar hebt en deel de foto’s in per periode of bijvoorbeeld per vakantie of feest. Let goed op dat je ook de foto’s van je telefoon naar de computer verplaatst en vergeet niet je gezinsleden, familie of vrienden om een aantal leuke foto’s te vragen die jij niet hebt. Doorloop ook je agenda van afgelopen jaar om te zorgen dat je geen foto’s mist van bijzondere gebeurtenissen. Zo krijg je al een mooi overzicht van de foto’s van afgelopen jaar!

Tip: heb je foto’s van vrienden of familie ontvangen via WhatsApp en wil je die gebruiken in je jaarboek? Vraag dan even de ‘originele bestanden’ op, bijvoorbeeld per e-mail. De kwaliteit van foto’s wordt namelijk in WhatsApp flink terug geschaald en dat is zonde van de kwaliteit van die foto’s in je jaarboek.

Kies een type en formaat fotoboek

Uiteraard kan je ieder type fotoboek en elke uitvoering gebruiken voor een jaarboek, maar voor een perfect jaaroverzicht zijn het Liggend Fotoboek L (A4 formaat) en het vierkante fotoboek van 30×30 cm het populairst. Deze fotoboeken zijn praktisch in te delen en er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zo kunnen deze fotoboeken allebei worden besteld met ‘normaal’ papier, maar ook op platliggend papier of zelfs Premium Lay-Flat Fujifilm fotopapier.

Maak je fotoboek

Foto’s gesorteerd, formaat en uitvoering gekozen, beginnen maar! Als je werkt op een computer (desktop / laptop), raden we aan om te werken met de desktop-versie van ons programma. Deze kun je downloaden en installeren op je computer en dat werkt bij een uitgebreid fotoboek het makkelijkst. Werk je op een smart phone of tablet? Dan kan je gebruik maken van de online-versie van de software.

Om het opmaken van je fotoboek makkelijker te maken, bevat ons programma al tientallen paginastijlen om uit te kiezen. Voeg de foto’s toe en kies per pagina en gebeurtenis de ideale pagina-indeling. Doordat je de foto’s al hebt geselecteerd, gaat dit vaak sneller dan je denkt!

Voeg ook teksten toe aan het fotoboek en maak er een compleet jaarboek van met de belangrijkste gebeurtenissen.

Bij de achtergronden, kaders en scrapbook-items vind je veel thematische elementen. Voeg bijvoorbeeld een vlag toe van het land waar je bent geweest op vakantie of een achtergrond met palmbomen om de ontspannen sfeer her te beleven. Zo maak je het leukste fotojaarboek, volledig in je eigen stijl.

Tip: voeg ook gegevens toe van bijvoorbeeld het hotel of de camping waar je bent geweest, zodat je later bij het doorbladeren van het jaarboek nog precies weet waar je was. Een foto van een entreekaartje of ticket zijn ook leuk om toe te voegen!

Jaarboek klaar? Bestellen maar!

Klaar met het opmaken van je fotoboek? Bekijk dan het voorbeeld in onze software. Controleer nog even of alle foto’s goed staan en of er geen taalfouten in de tekst staan. Alles naar wens? Dan bestel je. Het fotoboek heb je over een paar werkdagen in huis.

Veel plezier met het maken van je jaarboek van 2021!