Een vakantie fotoboek maken is misschien wel de ultieme manier om even lekker na te genieten van je vakantie. Hier heb je natuurlijk eerst leuke foto’s voor nodig. Wij geven je 5 tips waarmee jouw vakantiefoto’s helemaal fotoboek proof kunt maken.

Plaats het onderwerp niet in het midden

Het is heel gebruikelijk om het onderwerp van een foto in het midden te zetten. Toch levert dit vaak niet zo’n hele spannende foto op. Het plaatje wordt pas echt interessant wanneer je “de regel van derden” toepast. Dit betekent dat, als je de foto verdeelt in negen vlakken met twee horizontale en twee verticale lijnen, het onderwerp rond één van de vier kruispunten van deze lijnen valt. Hierdoor wordt de foto een stuk dynamischer en leuker om naar te kijken.

Plaats het onderwerp niet in het midden

Fotografeer je eigen achtergronden

Natuurlijk is het handig dat je standaard achtergronden kunt gebruiken bij het maken van een fotoalbum. Het wordt echter nóg persoonlijker als je jouw eigen achtergronden fotografeert. Hoe leuk als jouw eigen fotoboek helemaal bestaat uit foto’s die je zelf hebt gemaakt. Denk aan een muurschildering, een gekleurd hek of een mooie betegelde vloer.

Fotografeer je eigen achtergronden

Maak meer dan één foto

Zelfs de echte professionals lukt het niet om in één keer het perfect plaatje te schieten. Waarom zou je ook? Maak heel veel foto’s achter elkaar en je bent er bijna zeker van dat er tenminste één goede tussen zit. Met een beetje geluk kun je een hele bladzijde van het boek vullen met een leuke fotoserie.

Let op de verhoudingen

Komt een indrukwekkend landschap op jouw foto’s vaak niet zo imponerend over als in het echt? Door het plaatsen van een onderwerp op de voorgrond of het opnemen van een dier of wandelaar in het beeld wordt vaak pas duidelijk hoe weids het landschap is.

Let op de verhoudingen

Less is more

Een nieuwe vakantiebestemming brengt vaak veel nieuwe indrukken met zich mee. Logisch dat je het liefst alles vast wil leggen. Toch is het slim om niet alles in één beeld te fotograferen. Als er te veel tegelijk gebeurt op een foto wordt het beeld rommelig en is het onduidelijk waar de foto precies over gaat. Onthoud altijd: less is more! Zo kan jij een fotoboek maken dat jouw vakantie perfect weerspiegeld.