Het liefst vul je jouw fotoboek met de meest professioneel uitziende plaatjes. Mooie foto’s schieten is al een uitdaging maar het bewerken van een foto is weer een hele andere tak van sport. Hoewel je het heel professioneel aan kunt pakken met de beste fotobewerkingsprogramma’s, kan het tegenwoordig ook een stuk makkelijker en sneller. We hebben het al gehad over fotograferen met je smartphone dus het is meer dan logisch dat we je nu ook op weg helpen met het bewerken van foto’s op je smartphone. In deze blog zetten we de beste gratis fotobewerkingsapplicaties op een rijtje. Zo kan jij een fotoboek maken met de meest mooie foto’s.

Photoshop Express

Als je dacht dat je alleen gebruik kunt maken van Photoshop op je PC heb je het mis. Het fotobewerkingsprogramma is namelijk ook te downloaden als app. In een handomdraai verwijder je oneffenheden, pas je de belichting aan, maak je een collage en nog veel meer. Hoewel de app niet alle functies van de desktopversie heeft, kom je op je telefoon toch al een heel eind.

Photoshop Express

Photoshop Fix

Het broertje van Photshop Express, Photoshop Fix, is nog nét iets gedetailleerder. Het is een eenvoudige app met veel opties. Pas de scherpte van jouw foto’s aan, retoucheer afbeeldingen of maak ze lichter. Je kunt net zolang spelen met de verschillende opties tot je de perfecte foto hebt.

Photoshop Fix

Airbrush

De naam van deze app zegt het al. Oneffenheden en vlekjes verwijderen was nog nooit zo makkelijk. Met één veeg over het scherm geef je jezelf een egale huid of perfecte witte glimlach. Verder kan je de tint aanpassen, meer diepte toevoegen en de helderheid van je ogen veranderen. Selfies of portretfoto’s bewerken was nog nooit zo makkelijk.

Prisma

Met Prisma tover jij al je foto’s om in echte kunstwerkjes zonder dat je zelf een kwast of potlood hoeft aan te raken. De app maakt gebruik van de stijlen van bekende kunstenaars. Op deze manier verander jij die ene portretfoto in een (net echte) Picasso. Ideaal voor het maken van wanddecoratie dus!

Prisma

VSCO

VSCO-cam is een uitkomst voor iedereen die het liefst zo min mogelijk moeite doet voor het bewerken van foto’s. Met één druk op de knop voorzie je jouw foto met de meest originele, simplistische en artistieke filters. Als je liever zelf de touwtjes in handen hebt kun je ook zelf spelen met de belichting, scherpte en kleuren.

VSCO

Nu kun je niet alleen de mooiste foto’s maken met je smartphone maar kun je ze ook nog bewerken. Waar wacht je nog op? Aan de slag!