Jouw hond is natuurlijk de allerliefste, mooiste en vooral schattigste van de hele wereld. Vaak staat jouw hele fotorol vol met foto’s van je viervoeter vanuit elke mogelijke hoek. Je zou er haast een heel fotoboek mee kunnen vullen! Hoewel een foto van jouw hond in een mand ontzettend leuk is, zijn er ook nog heel veel andere manieren om je viervoeter vast te leggen. In deze blog geven wij je inspiratie voor een echte honden fotoshoot. Zo schiet jij het perfecte plaatje om deze als foto op canvas te laten afdrukken bijvoorbeeld!

Een ontspannen hond is een mooie hond

Zorg voor een ontspannen en blije hond door van te voren een stuk met hem te wandelen. Bij thuiskomst is hij uitgelaten en krijgt hij een blijde blik die zeker het vastleggen waard is.

Een ontspannen hond is een mooie hondEen ontspannen hond is een mooie hond

Experimenteer met achtergronden

Natuurlijk is een bos of het strand een mooie locatie voor een fotoshoot met je hond, maar het kan ook leuk zijn om te experimenteren met verschillende achtergronden. Zo maak je de foto nét iets spannender.

Experimenteer met achtergrondenExperimenteer met achtergronden

1, 2, 3 and pose!

Een blik kan boekdelen spreken maar je hoeft niet altijd in de ogen van je hond te kijken om een mooi plaatje te schieten.

1, 2, 3 and pose!1, 2, 3 and pose!

Spelen met perspectief

Bij het fotograferen van dieren wordt het al snel onpersoonlijk wanneer je een hoog standpunt pakt. Het is dan ook aan te raden om door de knieën te zakken zodat je oogcontact maakt met jouw model.

Toch is het ook leuk om te experimenteren met verschillende standpunten.

Spelen met perspectiefSpelen met perspectief