Laten we hopen dat 2020 een prachtig jaar wordt, voor iedereen. Maar, laten we vooral ook terugkijken naar alle leuke en mooie gebeurtenissen die plaatsvonden in 2019! Een paar herinneringen kunnen wat weggezakt zijn, maar gelukkig heb je nog foto’s van al deze leuke herinneringen. Wat is dan leuk om te doen met al die foto’s van 2019? Je kunt met al die leuke foto’s van jouw herinneringen van 2019 in een fotoboek zetten, waardoor je een prachtig jaaroverzicht krijgt!

Al jouw herinneringen van 2019 op een rijtje, leuk voor later om erbij te pakken en terug te blikken naar deze periode. Maar, hoe maak je eigenlijk een goed jaaroverzicht?

Sorteren van foto’s

Je moet beginnen bij het begin; zorg ervoor dat je al je foto’s van 2019 bij elkaar hebt staan. Kijk naar wat er al op je computer staat en verplaats foto’s van je smartphone naar je computer. Je kunt alle foto’s ook in een cloud service plaatsen, zoals iCloud of Google Photos. Op deze manier staan alle foto’s op een gezamenlijke plek online, waar je met verschillende apparaten nog bij kunt kopen. Neem ook nog een kijkje op verschillende social media, waar jij, familie of vrienden nog te vinden zijn op foto’s. Als je alle foto’s van 2019 gevonden hebt, kun je deze weer per maand gaan sorteren. Zo krijg je een mooi verloop van de foto’s die in 2019 gemaakt zijn.

Indeling fotoboek 2019

Als al je foto’s geordend zijn, bedenk dan een manier om het fotoboek in te delen. Er zijn een aantal mogelijkheden voor de indeling van je fotoboek, zoals bijvoorbeeld: sorteren op chronologische of alfabetische volgorde.

Je kunt de foto’s per maand sorteren en ordenen, maanden waar je weinig foto’s van hebt kun je eventueel nog samenvoegen. Je kunt er ook voor kiezen om je jaarboek in te delen op allerlei te gekke en leuke gebeurtenissen, die over het hele jaar verspreid zijn.

Een fotoboek kun je helemaal op je eigen manier stylen en een bepaald thema geven. Wil je bijvoorbeeld een speels, traditioneel, modern of kleurrijk fotoboek? De keuze ligt helemaal bij jou, kies vooral wat jij leuk vindt!

Foto’s toevoegen in het fotoboek

Oke, nu is het tijd om je fotoboek te gaan vullen! Dit kan heel veel werk lijken, maar je zult bij het toevoegen van de foto’s merken dat het vrij snel gaat. Dat komt namelijk omdat je al een selectie gemaakt hebt over de leukste foto’s van 2019! Een leuke tip: begin of eindig het fotoboek met een top 5 van de leukste foto’s van het jaar.

Extra’s

In een fotoboek horen uiteraard foto’s, dat is logisch. Maar kijk verder dan de foto’s en eventuele bijbehorende tekstjes. Misschien heb je wel leuke berichtjes, mails of brieven ontvangen in 2019. Denk ook aan eventuele tickets voor een concert of vliegtickets, plak deze er vooral in! Op deze manier maak je je fotoboek net iets levendiger en leuker.

Tekstjes

Wanneer je alle foto’s uit 2019 in het fotoboek geplaatst hebt, kun je het fotoboek gaan bestellen, betalen en wachten op het jaaroverzicht van 2019. Dit jaaroverzicht is een prachtige herinnering van 2019 om later nog eens te bekijken. Je kunt misschien ook meerdere exemplaren van het fotoboek bestellen, zodat je deze cadeau kunt geven aan familie of vrienden.