De tijd van statische portretfoto’s voor een witte achtergrond is voorbij. Fotografie is kunst en dat mag ook terugkomen in portretfoto’s. Alles mag en alles kan. Met deze tips geven wij je inspiratie voor het maken van originele portretfoto’s. Leuk om later af te drukken op canvas of in je fotoboek om er zo daadwerkelijk een tastbaar kunstwerk van te maken.

Subtiel wegkijken

Instagram staat vol met foto’s van influencers die niet in de camera kijken. Deze manier van poseren is populair omdat foto’s zo spontaner lijken. Laat je model naar een punt naast de camera kijken en steeds een andere houding aannemen. Wanneer je meer foto’s achter elkaar maakt weet je zeker dat er een goede tussen zit.

Subtiel wegkijkenSubtiel wegkijken

Speel met perspectief

Foto’s van voor zijn leuk maar niet heel origineel. Om het iets spannender te maken kun je een foto van bovenaf maken van een model dat op zijn of haar rug ligt. Dit maakt de foto interessant om naar te kijken en houdt zo langer de aandacht vast.

Speel met perspectief

Speel met de achtergrond

Een witte achtergrond kan leuk zijn, maar het kan leuker. Speel met contrast en experimenteer met verschillende kleuren.

Speel met de achtergrondSpeel met de achtergrond

Lichtinval

Daglicht wordt vaak gezien als de perfecte belichting voor portretfoto’s. Toch is het leuk om het helemaal anders te doen en je eigen belichting te fabriceren. Experimenteer met verschillende lampen, kleuren en standpunten voor verrassende effecten.

LichtinvalLichtinval